Галерия за модерно изкуство

В сърцето на българската столица, на улица Оборище, възниква едно място, което обещава да разкрие нови измерения на изкуството – Галерия за модерно изкуство. Това е първата от своя вид галерия у нас, която се отличава с изключително удобно разположение и богата колекция от оригинални графични творби на някои от най-известните майстори на 20-ти век.

От Пикасо и Шагал до Миро, Матис и Дали, Галерията за модерно изкуство представя една уникална селекция от музейно качество, което рядко се среща в българската арт сцена. През 2011 година галерията се отличава с още един подвиг – представянето на първа за страната съвместна изложба на най-значимите британски съвременни автори. В арт салона на галерията бяха изложени творби на Питър Блейк, Аниш Капур, Марк Куин и Деймиън Хърст, което привлече вниманието на цялата културна общественост.


Но Галерия за модерно изкуство не се ограничава само с изложби. Тя създава изискана атмосфера, която привлича както културните ентусиасти, така и бизнес общността. Тук се провеждат различни събития – презентации, коктейли, обучения, бизнес закуски и вечери, а също и културни събития като дегустации, ревюта, лекции и концерти. А с две просторни зали, разположени на две нива, галерията предлага гъвкави възможности за аранжиране, съобразени с нуждите на всяко събитие.

С площ от 120 кв.м. за Зала 1 и 60 кв.м. за Зала 2, Галерия за модерно изкуство може да приеме до 200 души едновременно. Това я прави не само културен хъб за ценителите на изкуството, но и изключително популярно място за провеждане на различни събития в сърцето на София.

В съчетание с уникалната си колекция и разнообразието от културни събития, Галерия за модерно изкуство е дестинация, която не може да бъде пропусната от никого, който цени изкуството и културата. Тук, в средата на столицата, се съчетават усещането за прекрасното и възможността за срещи с вдъхновяващи автори и творци, което прави мястото не просто галерия, а център за изкуство и срещи, който непременно трябва да бъде посетен.

Адрес: София, ул. Оборище 10,
Телефон: +359 29 434 000

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *